PRVIH 20

PRVIH 20

Mi potičemo snagu i različitost, potičemo zajedništvo.

 

Nije nikakvo otkriće da su se žene kroz povijest suočavale s više ograničenja nego muškarci, čak i kad je riječ o aktivnom uključivanju u gospodarstvo. Nejednakosti u plaćama, nejednake šanse za napredovanje i nerazmjerna zastupljenost u donošenju ključnih odluka i dalje postoje u svim regijama i razinama prihoda.

Dok se svijet oporavlja od epidemije COVID-19, čelnici u cijelom svijetu moraju osigurati da žene i djevojke ne budu ostavljene na djelu — a jedan od najvažnijih načina da se to učini je da još žena preuzme vodeće uloge.

Osim toga, žene su opetovano pokazale da ako im se pruži prilika, mogu prihvatiti izazov i voditi s dostojanstvom, suosjećanjem i razumijevanjem. Moramo se sjetiti i poštovati mnoge globalne vođe koje su nam utrle put — pravnice, političarke , znanost, umjetnost i ekološka pravda.

Na kraju, više žena na vodećim pozicijama ne samo da će pomoći u usmjeravanju svijeta prema točki u kojoj je rodna ravnopravnost norma, već će također pomoći pokazati budućnost neograničenih mogućnosti za mlade djevojke, dopuštajući im da teže ka veličini i jednoga dana postati jake globalne vođe.

Žene su danas uporne i raznolike u svojim stilovima vođenja. Organiziraju globalni klimatski pokret, vode kampanju za socijalnu zaštitu, bave se problemom COVID-19 i okončavaju institucionaliziranu rasnu diskriminaciju. Žene vođe poboljšavaju živote ljudi i promoviraju svjetliju budućnost za sve u cijelom svijetu.

Unatoč tome, napredak u pogledu rodne ravnopravnosti ne samo da je spor, već se i vraća unazad u nekoliko područja.

Rad koji se mora poduzeti jest pomoći u izgradnji društva u kojem biti žena nije prepreka da budete lider u bilo kojem sektoru, niti je faktor koji pridonosi nepovoljnim dojmovima o vodstvu neke osobe.

Voditeljice s jedinstvenim idejama trebale bi umjesto toga značiti preoblikovanje vrijednosti i uspjeha, dijeljenje moći i zasluga, razvoj zajednice i veza te, na kraju, rješavanje temeljnih uzroka opresivnih sustava i društvenih konvencija koje guše razvoj svih ljudi.

Kao rezultat toga, očekujte novi svijet koji će stvoriti neustrašive mlade voditeljice i udružiti se kako bi oblikovale odabire koji ne dotiču samo njihove živote, već i njihova susjedstva, civilizacije i planet.

Mi potičemo snagu i različitost, potičemo zajedništvo.

 

 

Related Projects