PRESS MODNI ADVENT OKTOGON

RTL DIREKT

RTL DANAS

FOOD & FASHION

MODNI ADVENT OKTOGON – VIBE

Prvi put u Europi, i to u Zagrebu

 

Jelena Rajković

 

Zagreb je čaroban u veme Adventa i tokom zime, a Modni Advent Oktogon je bonus koji se ne propušta. Istorijskom arhitekturom i urbanom tradicijom prvi zagrebački pokriveni pešački prolaz sa staklenom kupolom postaje središte mode i dizajna. Dvanaest renomiranih dizajnerskih imena u posebno izrađenim prodajnim postavama po uzoru na starinske ormare predstavljaju nova modna stvaralaštva dok se centralno mesto pretvara u pozornicu prvorazrednih zabavnih događaja.
Modni Advent Oktogon je doživljaj kakvog je nemoguće iskusiti u bilo kojem drugom razdoblju!

Organizator Modnog Adventa je Hrvatska Modna Udruga Kombinat na čelu sa tri žene koje su i voditeljke celog projekta. Đurđica Vorkapić, Nives Polovina i Sanja Drakulić. Gde? Prolaz Oktogon Cvjetni trg (Trg Petra Preradovića) povezuje Ilica 5. Kada? 10.12.2016. – 31.12.2016. (10:00-24:00).
Za vreme Adventa prema istraživanju organizatora širom Europe postoji standardna ponuda sa raznim modnim poslasticama. Ali, ovakvu modnu priču, ukoliko prošetate Londonom ili Parizom nigde nećete pronaći – gde 12 vrhunskih dizajnera iz te zemlje turistima predstavljaju svoje kolekcije. Druga važna stvar je što će posetioci imati i priliku videti i razgovarati sa 12 vodećih dizajnera.

Zato izvolite i posetite jedinstven događaj u Evropi.

 

Izvor: INMAGAZIN

Ovako neopisiva gužva je bila u prvoj epizodi Modnog adventa u Oktogonu. Sa veseljem Vas očekujemo i dogodine! 🙂
#ModniAdventOktogon

CHYPKA (Exhibitor A-14)
The idea of CHYPKA was born in the minds of two friends in early 2016. One of us a tattoo artist and a street fashion enthusiast, one a clothing and fabric designer and manufacturer, with the help of a small group of close friends and like minded individuals we decided to join forces and establish the first clothing brand of the kind in our country and region .

All of us being highly creative individuals and artists, raised on the street and by the street, the focus of our brand is blending modern street fashion with traditional motives of our ancestors. Croatian lace (hr. čipka) originates from Croatian islands of Pag, Hvar and the city of Lepoglava. Each motive and design sends a strong message of unity, humbleness and living a hardworking, modest and anonymous lifestyle.

CHYPKA apparel currently operates from a small office in the heart of the city of Zagreb, Croatia.

Ana Kolega-pored slikarstva bavi se i pisanjem, ilustracijom, glazbom i kazalištem (Exhibitor A-1)
Šarmantna lakoća pristupa karakteristika je autoričina rukopisa. Likovni repertoar utemeljen na ustaljenim formulama, koje igrajući se postavlja
u različite međuodnose, dovodi do svog zaštitnog znaka: crtačko svođenje na bitno i (pre)naglašavanje kako bi stvorila lako čitljive i atraktivne
plastičke znakove koje poput glazbenih hitova dugo odjekuju našim mislima… Snoviti i idilični svjetovi u koji nas Ana Kolega uvlači vedrinom
svoga duha, nesumljivo će nastaviti egzistirati na pozitivan način.

RTL DANAS – PRIJENOS UŽIVO

RTL – TRKA ZA POKLONOM

MODNI ADVENT – WALK-THROUGH

Oktogon kao raskošan modni ormar

17:44 16/12/2016

Najveća gužva na Modnom adventu u Oktogonu je u kasno poslijepodnevnim i večernjim satima kao i vikendom. Iskoristili smo priliku prije nadolazećeg vikenda da kratko porazgovaramo s izlagačima i zavirimo u njihov modni ormar

Melita Funda

Advent u Zagrebu iz godine u godinu nudi sve raznovrsnije sadržaje postajući u tom smislu sve prepoznatljiviji ne samo u Hrvatskoj nego i u Europi. Manifestacija Modni advent je, međutim potpuno novi projekt i održava se po prvi put u prostoru Oktogona. Modni advent je službeno započeo u subotu, 10. prosinca i trajat će do kraja ove kalendarske godine, tj. do 31. prosinca. Važno je naglasiti da je ovo prvi modni Advent na europskom tlu uopće.

Na prvom Modnom adventu u Oktogonu predstavlja se dvanaest hrvatskih dizajnera: Boudoir, Hippy Garden, CHYPKA.com, Cadieux, Tanja Ćurin, Saša Maksimiljanović, Marina Obradović, Bags by Kristina, MAK modna kuća, Matea Nesek, Čokolade Nautilus, Borovo, Qushin i Dobar Partner.

Organizator je Hrvatska modna udruga »Kombinat«, a organizatorice poimence su dizajnerica Đurđica Vorkapić, Nives Polovina Barun i Sanja Drakulić. Za ovu modno-adventsku priliku cijeli je Oktogon zastrt crvenim tepihom, a duž prolaza nalaze se rustikalni ormari u kojima je izloženo hrvatsko modno blago. Tako Zagrepčani i svi gosti Zagreba mogu uživati u jednom sasvim novom ruhu starog i vrlo lijepog prolaza. Na scentralnom mjestu ispod staklene kupole s vitrajima smjestila se nakićena jelka. Osim što je moguće uživati, razgledavati i kupovati modne predmete, nudi se i bogat popratni program.

Srijedom u Oktogonu kuha Mate Janković zajedno s hrvatskim dizajnerima, četvrtak je rezerviran za kraće revije i predstavljanje dizajnera, a nedjeljama na Business caféu gostuju hrvatski poduzetnici. Svake večeri preko cijelog tjedna posjetitelje očekuje neka modna ili glazbena poslastica (jazz iznenađenja) i to između 20 i 21 sat.

Najveća gužva na Modnom adventu u Oktogonu je u kasno poslijepodnevnim i večernjim satima kao i vikendom. Iskoristili smo priliku prije nadolazećeg vikenda da kratko porazgovaramo s izlagačima i zavirimo u njihov modni ormar.

Ispred modnog ormara Hippy Gardena dočeko nas je mladi i nasmijani prodavač xc Čavić. Abel je gimnazijalac koji će uskoro upisati fakultet, dvoumi se između studija psihologije i fizike, a u slobodno vrijeme odnedavno prodaje proizvode ovog prepoznatljivog hrvatskog modnog brenda. U ormaru Hippy Gardena nude se samo hrvatski proizvodi: kozmetičke torbice, veliki ručnici za plažu koji u sebi imaju ušivene jastučiće kako bi bilo ugodnije za glavu, majice, ručno šivane kišobrane koji se izrađuju u Varaždinu, ukrasne jastučnice, espadrile koje za ovaj renomirani modni brend proizvodi Borovo. Sve su to modni proizvodi inspirirani hrvatskim suvenirom – licitarom. Tradicionalno licitarsko srce koje je ukomponirano u jednu suvremenu modnu priču.

»Nudimo, između ostalog, balzame za usne. Ti balzami sadrže ulje avokada i nisu testirani na životinjama što je izuzuetno važno. Nudimo mliječne čokolade koje se pune u Zaprešiću. Ove u bijeloj ambalaži su čisto mliječne, a ove u roza ambalaži su mliječne s narančom i paprom. Ove vesele espadrile koje se rade u Borovu su uvrštene među 10 najljepših suvenira u Hrvatskoj. Sve što ovdje vidite prodaje se pod sloganom ‘From Croatia With Love’. Inače, pod tim sloganom je udruženo sedam hrvatskih proizvođača«, rekao je za ZG-magazin Čavić.

100 % hrvatsko za populaciju od 7 do 77

Na Modnom adventu u Oktogonu sudjeluje i hrvatski brend za kućne ljubimce koji je postao poznat po svojim dizajnerskim jastucima i udobnim prostirkama. Iako je Qushin prisutan na tržištu tek nešto više od godinu dana, dosad su polučili uspjeh i zadobili popularnost među vlasnicima kućnih ljubimaca. Njihovi su jastuci punjeni silikonskim kuglicama koje nisu samo udobne već su i antialergijske.

»U subotu 17. prosinca u 11 sati ujutro imamo ovdje zanimljivo okupljanje i druženje s vlasnicima pasa i njihovim ljubimcima. Nagradit ćemo najbolju fotografiju, to će odlučiti stručni žiri, a pobjednik će dobiti za nagradu božićnu prostirku. Pripremili smo i zakusu ovdje ispred našeg ormara. Rezat ćemo pseću tortu i još neke poslastice. Bit će to subotnje jutro puno druženja i uživanja, a prisjetit ćemo se i psa Pluta (gradjevni pas op.a.)«, kazala nam je Nina Podrepšak, voditeljica Qushinovih odnosa s kupcima.

Između modnih ormara našao se i jedan vrlo mirisni, parfemski ormar. U njemu se mogu vidjeti i isprobati parfemi Matee Nesek. Zagrepčanka Matea Nesek živi i radi u Dubaiju. U potrazi za poslom Nesek je otišla iz Hrvatske prije desetak godina. Njezini se parfemi mogu isporobati i kupiti u Vlaškoj ulici u trgovini Priroda liječi.

»U našoj ponudi su fini i kvalitetni mirisi, eau de perfume, dugotrajni su u pravosm smislu te riječi. Kupci nam se vraćaju jer su oduševljeni činjenicom da naši parfemi ne ishlape lako. Traju duže od 24 sata nakon nanošenja. Možete se istuširati i prespavati i još uvijek sutradan svježe mirišu. Dizajnerica ove linije je Matea Nesek koja je strastvena golferica. Jedan od svojih parfema posvetila je golferima i golfu. Imamo mirisnu paletu cvjetnih, slatkastih, voćnih i drvenstih parfemskih nota. Svaki parfem postoji u ženskoj i muškoj verziji a imamo i jedan uniseks. Cijene nisu niske, ali ovo su doista kvalitetni proizvodi. Za gotovisnko plaćanje nudimo popust od 10 posto. Pogledajte ovu bočicu, na primjer, na sebi ima ručno ugraviranu zlatnu pločicu. U Dubaiju se traži zlato. Tamo proizvodi bez zlata teško prolaze«, pojasnila nam je prodavačica Ilona.

Odmah na početku Oktogona, na ulazu iz Ilice nalazi se modni ormar s obućom iz Borova.

»U ovom periodu, točnije od danas pa sve do kraja godine u svim našim dućanima nudimo 20 posto popusta na kompletnu liniju Big Blue koju predstavljamo i ovdje na Modnom adventu. Riječ je o novoj liniji koja se pojavila u proljeće ove godine. To je rad mladih dizajnera, kvalitetna obuća izrađena od prirodnih materiijala. Sve je ručni rad. I što je bitno, to je 100 posto hrvatski proizvod, a namijenjen je i ženskoj i muškoj populaciji od 7 do 77«, prokomentirala je Snježana Gogić.

Između modnih odjevnih predmeta nemoguće je ne primjetiti slikarske radove Ane Kolege, akademske slikarice iz Zadra. Ana Kolega je diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu i na Tekstilno-tehnološki fakultetu u Zagrebu, smjer tekstini dizajn. Pored slikarstva bavi se i pisanjem, ilustracijom, glazbom i kazalištem a radila je i kao voditeljica likovnih radionica za djecu i odrasle. U predstavljanju njezinih slikarija i ilustracija na Modnom adventu joj pomaže prijateljica Marina. Obje su članice Udruge Kist.

Svima koje zanima kako na jednom mjestu izgleda prodajno-izložbeni projekt hrvatskih modnih i kreativnih uradaka, Oktogon ovih dana zasigurno nudi više nego ugodno zavirivanje u modne ormare.

Marina dizajn – (ExhibitorA2)
Marina Obradović- kreativac je koji se godinama razvija. Vlastiti stil je započela s modernom klasikom upotpunjenom detaljima, ali sa svakom novom kolekcijom sve više sazrijeva i otkriva nove mogućnosti. Budući da je kiparstvo oduvijek njena jača strana, u modi se više bavi modeliranjem i konstrukcijom. Istraživanja u materijalima i konstrukciji sve više oblikuju njen stil rada, tako da teži minimalizmu i avangardnijem pristupu modi u kojoj kroj dolazi do izražaja. Rukopis je prisutan, ali se razvija.

CELEBOVI I PSI

RTL – TOP 5 POKLONA

ANSAMBL STRAUSS

Modni Advent Oktogon – Prvi modni Advenu u Europi

Modni advent je inovativan projekt koji je zamišljen kako bi upotpunio dosadašnji program Adventa u Zagrebu promovirajući područje mode i dizajna.

Vrijeme održavanja Modnog adventa je od 10.12. do 31.12.2016. unutar prostora Oktogona koji povezuje Cvjetni trg (Trg Petra Preradovića) s Ilicom (Ilica 5, Zagreb).

Modna adventska priča po prvi puta u Europi, nikako se ne smije propustiti.

Zagrepčani i svi posjetitelji hrvatske metropole moći će uživati u Modnom adventu Oktogon u sklopu toga cijeli će prostor Oktogona biti uređen u stilu modne ulice, a čak 12 hrvatskih dizajnera predstavit će svoje kreacije.

Organizator: HRVATSKA MODNA UDRUGA “KOMBINAT”

Glavna fotografija: 

Fotograf: Šime Eškinja
Kosa: Frizerski studio Evelin
Šminka: Nikolina Gega
Model: Zana Ajanović

MODA U OKTOGONU

JEDAN OD NAJLJEPŠIH ZAGREBAČKIH PROLAZA POSTAO ADVENTSKA MODNA ULICA: 12 hrvatskih dizajnera otvorilo je rustikalne ormare u centru grada

AUTOR:

      • Viktorija Macukić

OBJAVLJENO:

  • 15.12.2016. u 21:00
    Bruno Konjević / CROPIX
    Zagreb je dobio svoju modnu ulicu u prolazu Oktogon. Modni advent Oktogon novitet je Adventa u Zagrebu, a cilj orga­nizatora, Hrvatske modne udruge Kombinat, bio je oživjeti jedan od najljepših zagrebačkih prolaza i pretvoriti ga u mjesto na kojem će se okupiti domaći dizajneri.
    MODNI RAJ ZA SVE FASHIONISTICE Modno carstvo u srcu Zagreba

Na Modnom Oktogonu predstavljaju se Boudoir, Hippy Garden, CHYPKA.com, Cadieux, Tanja Ćurin, Saša Maksimiljanović, Marina Obradović, Bags by Kristina, MAK modna kuća, Matea Nesek, Čokolade Nautilus, Borovo, Qushin i Dobar Partner.
I uspjeli su u tome. Prošlog vikenda otvoren je Modni advent Oktogon, a čak 12 hrvatskih dizajnera otvorilo je rustikalne ormare koji su postavljeni u poznatom prolazu u centru grada i tako svim posjetiteljima najboljeg Adventa u Europi dali priliku da zavire u njihove kolekcije.

Zagreb, 131216. Oktogon ce od 10. do 31. prosinca biti pretvoren u modnu ulicu, Modni Advent Oktogon gdje ce zagrepcanima i turistima biti ponudjeni razni dizajnerski proizvodi od unikatnog nakita, odjece, blagdanskog nakita, suvenira i ostalog. Na fotografiji: Mak modna kuca, Neda Makjanic Kunic. Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Ronald Goršić / CROPIX
Šušur

– Upravo na Modnom Oktogonu kolegica Marina, koja stoji iza brenda Marina Design iz Makarske, odlučila je prezentirati svoj rad prvi put u Zagrebu. U istom ormaru stoje i moji dizajnerski komadi Bags by Kristina, a riječ je o kožnim torbama s originalnim fotografijama Hrvatske. Jako nam je drago što smo dobile svoj ormar na Modnom Oktogonu. Posjetitelji odlično reagiraju, svima se sviđa što mogu vidjeti hrvatski dizajn na jednome mjestu, a posebno su oduševljeni turisti koji vole kupiti domaći proizvod – rekla nam je Kristina Fazinić, dizajnerica i fotografkinja.

Nekoliko koraka od Kristine naišli smo na gužvu koja se stvorila oko ormara Modne kuće Mak. Dizajnerica Neda Makjanić Kunić zbog Modnog Oktogona stigla je iz Splita kako bi sama predstavila svoj rad.

– Ovo je odlična prilika za nas dizaj­nere. Modni Oktogon svojevrs­tan je showroom. Naravno, ne možemo izložiti cijele kolekcije, no dio njih možemo predstaviti. Zato se moj ormar sastoji uglavnom od kaputa i bundica koje se lako mogu isprobati na licu mjesta. Riječ je uglavnom o bundama od umjetnog krzna koje dolaze u više boja, a jako su mekane i tople. Otkako se otvorio Modni Oktogon, zamijetili smo velik interes kupaca. Žele vidjeti, probati, kupiti. Ovo je nekakav šušur, kako kažemo mi u Splitu – rekla je dizajnerica Neda Makjanić Kunić.

Zagreb, 131216. Oktogon ce od 10. do 31. prosinca biti pretvoren u modnu ulicu, Modni Advent Oktogon gdje ce zagrepcanima i turistima biti ponudjeni razni dizajnerski proizvodi od unikatnog nakita, odjece, blagdanskog nakita, suvenira i ostalog. Na fotografiji:ulaz u Oktogon. Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Ronald Goršić / CROPIX
Originalni suveniri

Osim hrvatskih dizajnerskih proizvoda, tamo se mogu kušati i kupiti Čokolade Nautilus. Riječ je uglavnom o pralinama i keksima koji su rađeni od hrvatskih sirovina i belgijske čokolade.

Osim na Nautilusovu štandu, njihova čokolada može se kupiti i u ormaru From Croatia with Love by Hippy Garden koji u svojoj ponudi imaju upravo Nautilus čokolade upakirane u kutije s licitarskim srcem.

– Ovo su originalni hrvatski suveniri te su i naše espadrile, koje smo radili u suradnji s Borovom, uvrštene među Top 10 hrvatskih suvenira. Sve što kod nas možete naći – majice, kišobrane, ručnike, balzame za usne i ostalo – rađeno je u Hrvatskoj, a na sebi ima prepoznatljiv dizajn na bazi licitarskog srca, napravljenog na moderan način – rekao je Filip Šagorac iz Hrvatske modne udruge Kombinat.

Zagreb, 131216. Oktogon ce od 10. do 31. prosinca biti pretvoren u modnu ulicu, Modni Advent Oktogon gdje ce zagrepcanima i turistima biti ponudjeni razni dizajnerski proizvodi od unikatnog nakita, odjece, blagdanskog nakita, suvenira i ostalog. Na fotografiji: Cypka, Antonio Zorotovic. Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Ronald Goršić / CROPIX
Dog friendly špica

Osim što će Oktogon do kraja prosinca djelovati kao modna ulica, svakog dana bit će organizirana mnoga događanja.

– Za vikend se očekuju neki od najboljih koncerata. Petkom će modnom ulicom ‘prošetati’ note Richarda Straussa i jazz skladatelja, a subotom će biti sve u duhu ‘zaštitnika’ Oktogona. Divna priča o psu Plutu, koji je tijekom cijele gradnje Oktogona proveo vrijeme s radnicima gradilišta i naposljetku nastradao, dobiva svoju novu dimenziju. Svi ljubitelji životinja moći će na subotnjoj ‘dog friendly’ špici prošetati svoje kućne ljubimce i dogovoriti im ‘dejt’ upravo u Oktogonu. Za kraj tjedna, svake nedjelje će se održavati Business caffe Kristine Ercegović – kažu organizatori, a upravo je ove srijede dizajnerica Neda Makjanić Kunić uspješno odradila kulinarski dvoboj sa chefom Matom Jankovićem.

Modni advent Oktogon otvoren je svakog dana od 10 do 24 sata sve do 31. prosinca, kada se očekuje veliki tulum zatvaranja.

Tanja Ćurin-dizajnerica nakita (Exhibitor A-6)

Već dugi niz godina poznata i priznata dizajnerica nakita Tanja Ćurin oduševljava Hrvatsku scenu fantastičnim komadima nakita. Koristeći vrlo preciznu tehniku a odabirom dragog ili poludragog kamenja koji obično dolazi iz najudaljenijih dijelova svijeta, bez daha ostavlja brojne ljubiteljice mondenog unikatnog nakita.
Stvaralačka forma obiluje karakterističnim repetiranjem niza dok je centralni nosioc privjesak ili posebno naglašen detalj koji često uobličuje finalno djelo. Ovaj visoko vrijedan nakit ima zavodljivu i romantičanu dizajnersku notu.

Matea Nesek- (Exhibitor A12)
-new Luxury fragrance brand with incredible, long lasting and innovative fragrances. Matea Nesek, had a vision of combining the finest ingredients from Mediterranean Sea with Middle Eastern scents like jasmine, musk, amber and precious oud. Combination of exotic history, local tradition and love.