ZDRAV PUT OD IDEJE DO REALIZACIJE

ZDRAV PUT OD IDEJE DO REALIZACIJE

 

U sociološkom, kulturnom i estetskom smislu moda postaje sve značajnija, vidljivija u cijelosti. Poznato je da je moda postala jedna od najpopularnijih, i vrlo zahtjevnih grana svjetske industrije.
Pridržavajući se  edukativnih uzanci,  -za put od ideje do realizacije nužno je svladati razne korake u tehnologiji  proizvodnje.
Potrebno je barem osnovno poznavanje tekstilnih materijala, konstrukcije odjeće, estetika i vješt način rješavanja problema prilikom stvaralaštva. Slijedom toga pored klasičnih modnih tehnika i materijala, sve je veći broj novih koji se upotrebljavaju  kako bi modnim dizajnerima pružili  što veću mogućnost estetskog  izražavanja te što kvalitetniji nastup na tržištu.

 

Kako modni dizajneri ne bi u svom radu prihvaćali i opravdali  nedostatke zanatske nesavršenosti, potreban je zdrav put od ideje do realizacije.   Načela HMU Kombinata teže ka edukutavnoj integraciji dizajnera strukturiranoj kroz dva prepletena segmenta.
-razvijanje kreativnih percepcija
– davanje snažne podrške razvojnim aktivnostima, eksperimentima i inovacijama  utemeljenim na tehničkim znanjima.

Želja nam je realizirati što više različitih mentorskih radionica koje predstavljaju platformu za budući rad, istraživanje i eksperimentiranje. A kroz susrete profesionalaca i studenata razmijenjivati znanja, kulturne vrijednosti, ideje o dizajnu kao i o promjenama koje su nužne u odnosu na  sisteme obrazovanja.